Lempeämmät raaka-aineet
Treat Collectionin lakat ovat ”5-free”-lakkoja. Se tarkoittaa, että niiden valmistuksessa ei käytetä yleisimmin käytettyjä riskejä aiheuttavia raaka-aineita. Nyt voit huoletta pitää kyntesi hehkuvina, jopa raskauden aikana tai lasten lähettyvillä – kynsilakkamme ovat myrkyttömiä ja siksi turvallisempia käyttää kuin tavalliset tuotteet.

Näille raaka-aineille sanomme EI:

FORMALDEHYDI
on yksi tärkeimmistä kemianteollisuuden raaka-aineista, jota käytetään kosmetiikassa liuottimena. Se on kuitenkin erittäin allergisoiva ja voi aiheuttaa ärsytystä iholla, silmissä ja hengitysteissä. Sen epäillään myös aiheuttavan syöpää.

FORMALDEHYDI RESIINI
on ominaisuuksiltaan kova ja rikkoutumaton, ja sitä käytetäänkin yleisesti lastu- ja piirilevyjen valmistuksessa. Sen katsotaan kuitenkin altistavan iho-ongelmille ja allergisille reaktioille.

TOLUEENIA
löytyy muun muassa bensiinistä, se on yleisesti käytetty liuotin. Vahvan hajunsa vuoksi se voi aiheuttaa huimausta ja riippuvuutta.

Ympäristölle haitalliseksi ja myrkylliseksi luokiteltu DIBUTYYLIFTALAATTI on usein käytetty pehmitin. Tämä kemikaali pitää muovin notkeana. EU on kieltänyt dibutyyliftalaatin käytön kosmetiikassa, leluissa ja lastentarvikkeissa.

KAMFERI
on dibutyyliftalaatin lailla usein käytetty pehmitin. Muita käyttökohteita kyseisellä aineella ovat räjähteet ja tuholaismyrkyt. Kamferi on psykoaktiivinen ja myrkyllinen aine, joka voi aiheuttaa pahoinvointia, hengitysvaikeuksia ja paniikkikohtauksia.

***

Harmiksemme kynsilakkoja, jotka vastaisivat korkeita laatuvaatimuksiamme, ei ole mahdollista valmistaa pelkästään orgaanisista tai luonnon raaka-aineista. Siksi kiinnitämme erityisesti huomiota, että käyttäisimme vain yhdisteitä, jotka kunnioittavat turvallisuutta, terveyttä, ympäristöön yhteensopivuutta sekä yhtä lailla laatua – ja antavat sinulle erottuvaa säkenöivyyttä, joka saa sinut loistamaan.

Sanomme KYLLÄ näille raaka-aineille:

ETYYLIASETAATTI
Tämä makean tuoksuinen orgaaninen yhdiste eristetään etikkahaposta, ja sitä voidaan käyttää myös maku- ja tuoksuaineena elintarvikkeissa. Etyyliasetaatti toimii kosmetiikassa monipuolisena liuottimena ja auttaa kynsilakkaamme sekoittumaan ja sulautumaan hyvin.

N-BUTYYLIASETAATTI
Hedelmistäkin löytyvä orgaaninen yhdiste on erinomainen liuotin. Sitä voidaan makean tuoksunsa takia käyttää myös maku- ja tuoksuaineena elintarvikkeissa. Kynsilakalle tämä liuotin antaa juoksevan ja kiiltävän koostumuksen.

ISOPROPYYLI
Isopropyyliä on käytetty yhdessä yrttien ja eteeristen öljyjen kanssa iholle levitettävän spriin valmistukseen. Tällaista ainetta on käytetty kotitalouksissa lievittämään kiputiloja ja nivelongelmia. Isopropyyli on turvallinen kosmetiikan liuotin.

NITROSELLULOOSA
Nitroselluloosa on tärkeä kasvien soluseinän rakenneosa, joka toimii kalvonmuodostajana eli antaa kynsilakalle taipuisan ja koossapysyvän rakenteen.

ADIPIINIHAPPO
Adiinihappo on hajuton ja väritön orgaaninen yhdiste, jota saadaan punajuurista ja sokerijuurikkaista. Se on hyväksytty EU:ssa myös elintarvikkeiden lisäaineena. Sitä käytetään myös nailonin valmistuksessa, ja se pitää kynsilakan luonnollisen sileänä ja taipuisana.

TRIMETHYL PENTANYL DIISOBUTYRATE
Tämä biohajoava yhdiste toimii pohjana pehmittimien ja tensidien tuotannossa. Tämän kemikaalin ansiosta Treat–kynsilakat pysyvät kynsissä mahdollisimman pitkään.

STERALKONIMUM HECTORITE
Tämä harmiton sakeuttamisaine pitää huolen, että kynsilakan hohtavat ainesosat levittyvät kynnelle tasaisesti. Se on yleisesti hyvin siedetty, joten sitä voidaan käyttää myös huuli- ja silmämeikeissä.

DIASETONI ALKOHOLI
Tämä makean tuoksuinen orgaaninen yhdiste antaa Treat–kynsilakoille upean kiillon. Tätä yhdistettä käytetään hyvin usein myös luonnonmukaisissa lakoissa, väriaineissa ja hajusteissa.